Έξυπνα γλυκά |
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ & ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ για ΡΥΖΟΓΑΛΟ (130- 180 Kcals/μπολάκι)
Συστατικά: 6 κ. γλυκού ρύζι.
Η συνταγή εκτελείται σε χαμηλή – μέτρια φωτιά. Σε ¾ κούπας νερό περίπου βράζετε το ρυζάκι μεχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε το γάλα έχοντας κρατήσει 1 φλυτζάνι στο οποίο διαλύετε το άνθος αραβοσίτου. Αφήνετε για 5-8 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε για 3-5 λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το άνθος αραβοσίτου στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και αφού αρχίζει να πήζει μετά από λίγο βγάζετε από τη φωτιά και αδειάζετε σε μπολάκια με μέγεθος μπολ γιαουρτιού. Πασπαλίζετε με κανέλα, αφήνετε να κρυώσουν και τέλος τα βάζετε στο ψυγείο για συντήρηση.
Συστατικά: 1κ. γλυκού κοφτό βούτυρο.
Εκτέλεση: Σε μέτρια φωτιά λιώνετε το 1 κ. γλυκού κοφτό βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνετε το μήλο, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς, ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
Αν έχετε αλλεργία στους ξηρούς καρπούς ή στην κανέλα, μπορείτε να τα παραλείψετε. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε το μήλο με άλλο φρουτο, π.χ. μπανάνα, φράουλα, μούρα και τις σταφίδες με κράνα.
Αν δεν καταναλώνετε γάλα ζωικό, μπορείτε να κάνετε αντικατάσταση με γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή από σουσάμι. Ακόμα πιο εύκολα, αντί για γάλα βάλτε νερό και προσθέστε ή 3 κ. γλυκού ταχίνι ή 15 αμύγδαλα.
Μπορείτε να απολαύσετε την παραπάνω πουτίγκα για πρωινό ή για ελαφρύ βραδινό συνοδευόμενο με κάτι άλλο. |