• slide-01.jpg
  • slide-03.jpg
  • slide-02.jpg
Μεσημεριανά ή Βραδινά Γεύματα

ΖΥΜΑΡΟΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ:


1 κούπα ζυμαρικά πέννες ή βίδες βρασμένα, αβουτύρωτα και αλάδωτα.
1 μεγάλη κονσέρβα τόνο (καθαρό βάρος 100-120 γρ.)
σε σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονα και διαφορετικά λαχανικά επιλογής σας, είτε βρασμένα είτε φρέσκα
και ντρεσινγκ:
με 1 κ. σούπας λάδι, 1 κ. σούπας γεμάτη γιαούρτι στραγγιστό, ψιλοκομμένο άνιθο, λεμόνι, ξύδι, λίγη μουστάρδα.

Αν θέλετε, προσθέτετε κάππαρη και μεχρι 1 ½ κ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ  ΣΑΛΑΤΑ  ΜΕ  ΟΣΠΡΙΑ


Συστατικά για 1 άτομο:
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη.
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες.
½ κούπα μαύρα φασόλια ή ρεβύθια ή φακές βρασμένα, στραγγισμένα.
1 ½ κ. σούπας καλαμπόκι.
4-8 ντοματίνια.
¼ κομμένη κόκκινη πιπεριά.
2 κ. γλυκού κολοκυθόσπορο καθαρισμένο.
Λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.
1 κ. σούπας ελαιόλαδο.
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού.
Λίγο αλάτι και πιπέρι.


ΤΙPS:
Τρίψτε το κρεμμύδι και πιέστε το σκόρδο. Αν τα αφήσετε για 5 λεπτα να κάτσουν, θα επιτρέψετε στα συστατικά να απελευθερώσουν όλες τις εκπληκτικές και ωφέλιμες για την υγεία ουσίες τους.
Η γεύση της σαλάτας εμπλουτίζεται από τα ίδια τα συστατικά της ενώ την έχετε στο ψυγείο για 1-2  μέρες  
Μπορείτε ακόμα να συνοδέψετε το ψάρι σας ή να την καταναλώσετε με λίγο ρύζι, για μεσημεριανό ή για βραδινό γεύμα.

 


ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ


ΥΓΙΕΙΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ για ψητά μανιτάρια ή  ΚΡΕΑΣ  ΜΟΣΧΑΡΙ

Στο μικρό μπλέντερ χτυπάτε μπαλσάμικο ξύδι, σκόρδο και άνιθο.

Μαρινάρετε τα μανιτάρια ή το κρέας και τα ψήνετε. Ακόμα και χωρίς λάδι, η γεύση είναι καταπληκτική.