ΖΥΜΑΡΟΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ:
1 κούπα ζυμαρικά πέννες ή βίδες βρασμένα, αβουτύρωτα και αλάδωτα. 1 μεγάλη κονσέρβα τόνο (καθαρό βάρος 100-120 γρ.) σε σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονα και διαφορετικά λαχανικά επιλογής σας, είτε βρασμένα είτε φρέσκα και ντρεσινγκ: με 1 κ. σούπας λάδι, 1 κ. σούπας γεμάτη γιαούρτι στραγγιστό, ψιλοκομμένο άνιθο, λεμόνι, ξύδι, λίγη μουστάρδα.
Αν θέλετε, προσθέτετε κάππαρη και μεχρι 1 ½ κ. σούπας καλαμπόκι βρασμένο.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ
Συστατικά για 1 άτομο: 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη. 2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες. ½ κούπα μαύρα φασόλια ή ρεβύθια ή φακές βρασμένα, στραγγισμένα. 1 ½ κ. σούπας καλαμπόκι. 4-8 ντοματίνια. ¼ κομμένη κόκκινη πιπεριά. 2 κ. γλυκού κολοκυθόσπορο καθαρισμένο. Λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο. 1 κ. σούπας ελαιόλαδο. 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού. Λίγο αλάτι και πιπέρι.
ΤΙPS: Τρίψτε το κρεμμύδι και πιέστε το σκόρδο. Αν τα αφήσετε για 5 λεπτα να κάτσουν, θα επιτρέψετε στα συστατικά να απελευθερώσουν όλες τις εκπληκτικές και ωφέλιμες για την υγεία ουσίες τους. Η γεύση της σαλάτας εμπλουτίζεται από τα ίδια τα συστατικά της ενώ την έχετε στο ψυγείο για 1-2 μέρες Μπορείτε ακόμα να συνοδέψετε το ψάρι σας ή να την καταναλώσετε με λίγο ρύζι, για μεσημεριανό ή για βραδινό γεύμα.
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
ΥΓΙΕΙΝΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ για ψητά μανιτάρια ή ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙ
Στο μικρό μπλέντερ χτυπάτε μπαλσάμικο ξύδι, σκόρδο και άνιθο.
Μαρινάρετε τα μανιτάρια ή το κρέας και τα ψήνετε. Ακόμα και χωρίς λάδι, η γεύση είναι καταπληκτική. |