• slide-01.jpg
  • slide-03.jpg
  • slide-02.jpg
Βιογραφικό

Aikaterini-stamouΗ κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος Αικατερίνη Στάμου είναι πτυχιούχος του Greenwich University of London της Μεγάλης Βρετανίας στο τμήμα της Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας και Διατροφής.

 

Η πρακτική κλινική της άσκηση έγινε στα εξής Nοσοκομεία Αττικής:


  • Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο»,
  • στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.»,
  • στο Γενικό Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο»,
  • στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • και στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.

 

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκινά από το 2000 οπότε για 3 χρόνια συνεργάστηκε με τον Παγκορινθιακό Αθλητικο σύλλογο « ΘΗΣΕΑΣ» και ασχολήθηκε με τη διατροφική υποστήριξη των αθλητών, κυρίως στο αγωνιστικό τμήμα του ΚΑΡΑΤΕ.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2003 διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων - Πανόρμου και ασχολείται ιδιαίτερα με την διατροφική υποστήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, αλλά και την διατροφική εκπαίδευση ατόμων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον σε συγκεκριμένα θέματα διατροφής, π.χ. εγκυμοσύνη, θηλασμός, γονιμότητα, έλεγχος ή ρύθμιση σωματικού βάρους, διατροφή και υγεία, αλλαγή σύστασης σώματος, κ.ά.

 

Επιπλέον οι δραστηριότητές της επεκτείνονται σε ραδιοφωνικές εκπομπές, ομιλίες και άρθρα σε περιοδικά.

 

Είναι Μέλος  του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων, του Eλληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης,  του British Nutrition Society, του  British Nutrition Foundation.

 

Ήδη από τα χρόνια των σπουδών της στη Μ. Βρετανία  παρακολουθεί  και συμμετέχει σε παγκόσμια εκπαιδευτικά συνέδρια και σεμινάρια σε θέματα διατροφής, όπως: η Διατροφή της Γυναίκας, Διατροφή των Αθλητών, Διατροφή και Μεταβολισμός, Κλινική Διαιτολογία και Παχυσαρκία, Διατροφογενετική, Διατροφή Αθλητών και Αθλούμενων αλλά και ιατρικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αναφέρονται σε παθήσεις που απαιτούν διατροφική υποστήριξη και παρακολούθηση, όπως: Καρδιολογίας, Διαβητολογίας, Θυρεοειδούς, γυναικείας και ανδρικής γονιμότητας.

 

mapyra1